Ceh trgovine
Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima
HZJZ je objavio Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima koji započinju s radom u okviru postupnog ublažavanja restrikacija vezanih za COVID-19, koje možete pronaći OVDJE.
U Preporukama za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima nalaze se i pripadajuće upute, koje možete preuzeti niže u prilogu.
Preuzimanja
Naziv datotekeVeličina
Preporuke za sprečavanje infekcije u trgovinama
Kakva će biti pravila ponašanja u trgovinama za kupce i djelatnike i što sve vlasnici dućana moraju napraviti kako bi udovoljili zahtjevima koji omogućuju sprečavanje širenja infekcije pročitajte u detaljnim preporukama HZJZ-a.
Konferencija za male trgovce obrtnike - "Vratimo gradu sadržaje i dušu"
Pozivamo Vas na 8. Konferenciju za male trgovce obrtnike s temom – VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU – Aktualni izazovi i mogućnosti za obrtnike i trgovce. Konferenciju organiziraju poslovni časopis – Suvremena trgovina i HOK, 19. rujna 2017. u Zagrebu, Ilica 49, velika dvorana HOK-a s početkom u 10,00 sati.
Kroz tri Panela, ove će se godine govoriti o aktualnoj problematici trgovaca obrtnika.
HACCP vodič za trgovine
Radionica za trgovce
Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora, rukovodeći se iskustvima i praksom europskih zemalja objavili su Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodič - praktična provedba HACCP sustava za trgovinu, koji je pozitivno procijenilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, te se smatra nacionalnim vodičem.
Označavanje hrane
Informiranje potrošača o hrani
IZVOR : http://www.mps.hr/default.aspx?id=5851
Označavanje hrane - Informiranje potrošača o hrani
Označavanje, reklamiranje i prezentiranje hrane najvažniji su oblici komunikacije subjekta u poslovanju s hranom (proizvođača, trgovca, ugostitelja i svakog drugog subjekta u poslovanju s hranom koji na tržište stavlja hranu) s potrošačem te je jedno od najsloženijih zakonski uređenih područja vezanih uz hranu.